Parkeren tijdens het winkelen

De gemiddelde stad in Nederland kent een parkeerprobleem. Dat is natuurlijk alles behalve ideaal, maar gelukkig zijn er manieren om onder de hoge parkeerkosten uit te komen. In dit artikel gaan wij het hebben over alternatieve parkeerplekken die betaalbaar zijn en vaak ook nog eens minder tijd kosten dan een parkeerplek in de stad.

Nadelen parkeren in de stad

Er zijn genoeg nadelen te bedenken aan het parkeren in het centrum van een grote stad. In de meeste gevallen betaal je de hoofdprijs. Zo ben je in het centrum van Amsterdam gemiddeld 30 euro (als het niet meer is) per dag kwijt en kost het ook nog eens enorm veel tijd om je auto daar te parkeren. Het mag dan wel dichterbij het centrum zijn, maar in de stad is het vaak erg druk waardoor je met je auto meer stil staat dan in beweging bent.

parkeren tijdens het winkelen

parkeren tijdens het winkelen

Voordelen valet parking

In de steeds meer steden wordt valet parking aangeboden. Dit is een manier van parkeren dat je de auto overhandigd aan een medewerkers van het parkeerbedrijf en dat zij de auto voor jou parkeren. Bij terugkomst staat de auto op afgesproken tijdstip voor jou klaar. Deze manier van parkeren is zowel in het centrum als buiten de stad beschikbaar. In principe is valet parking buiten de stad goed betaalbaar, maar ben je in het centrum van de stad al gauw een aantal tientjes kwijt.

Zo kun je tegen weinig geld je auto parkeren in de buurt van Schiphol. Dit is ideaal wanneer je een vlucht vanaf Schiphol hebt of wanneer je een bezoekje wilt brengen aan het centrum van parkeren schiphol.

parking

Andere mogelijkheden parkeren?

Ook zijn er andere mogelijkheden voor parkeren in een stad mogelijk. Het is verstandig om de opties per stad te bekijken. Via Google kom je er al snel achter of er betere en goedkopere mogelijkheden zijn om te parkeren. Dit is absoluut de moeite waard om te doen, want uiteindelijk wil je natuurlijk niet teveel betalen voor parkeren. Dit geld kun je tenslotte wel beter besteden.

4 Comments

 1. Joshua Halsteren /

  Valet parking is voor mij echt een fantastische uitkomst. Moet dagelijks mijn auto kwijt in hartje Amsterdam, maar daar is echt geen beginnen aan. Vlak voordat ik er ben stuur ik een bericht en bij aankomst staat er vaak al een medewerker klaar. Wanneer ik vertrek staat de auto keurig voor de deur en kan ik direct wegrijden.

 2. Jessica Bot /

  Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk te parkeren in grote steden. Het is mij namelijk opgevallen dat het hier ongelooflijk duur is. Dit moet toch veel goedkoper kunnen? Heeft er iemand misschien wat handige tips voor mij?

 3. Ilse van Vleuten /

  Wat een drama is het toch, dat parkeren in de binnenstad. Voor mijn werk moet ik vrijwel dagelijks parkeren in verschillende grote steden en telkens weer loop ik tegen het probleem aan. Met name in de ochtend en rond de middag is het bijzonder lastig om een plekje te vinden. Er zijn vaak alleen nog maar plekjes vrij op grote loopafstand van mijn bestemming…

 4. Jos P. /

  Mensen zeuren altijd zoveel over parkeerproblemen. Ik kan deze mensen alleen maar adviseren om lekker met het openbaar vervoer te gaan. Je hoeft in dat geval namelijk niet te zoeken naar een parkeerplek en bent ook nog eens bewust bezig met het milieu. Van mij mogen ze daarom ook nog minder parkeerplekken maken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *