Northwestern University neemt het voortouw met neutrale toiletten

Northwestern neemt een grote stap voorwaarts met het openen van twee transgender‘gender open´ toiletblokken op hun universiteit. Ze willen het hiermee de studenten makkelijker maken die worstelen met kwesties als transgender zijn, of studenten die op een andere manier in de knoop zitten met hun geslacht. De universiteit in Illionois is hiermee niet de eerste, er zijn al reeds meer dan 150 campussen die gender open, toilet en zelfs douche blokken hebben.

Transgender

Mensen die transgender zijn, zijn in het verkeerde lichaam geboren, zo kan een man zich vrouw voelen en andersom. Derhalve kan het voorkomen dat iemand die geboren is als man zich vrouw voelt en derhalve zich ook kleed en gedraagt als vrouw. Er zijn feiten bekend dat waarbij een persoon als deze dan de toegang tot een dames toilet werd ontzegd. Er zullen geen veranderingen plaatsvinden in de toiletten zelf, er zullen alleen andere bordjes opgehangen worden. Op die manier kan iedereen man of vrouw zelf kiezen waar hij of zij naar de toilet gaat zonder dat zij hiervoor aangekeken kunnen worden. Over het transgender zijn, zijn nog altijd veel vraagtekens omdat mensen het niet begrijpen. Dat zal altijd wel zo blijven, maar dat universiteiten op deze manier hun studenten tegemoet komen is een groot gebaar.

Goed initiatief

Een transgender is geen travestiet, al zal deze vergelijking vaak gemaakt worden, zeker wanneer het een man betreft die vrouw wil zijn. In veel gevallen zullen zij nog een lange weg te gaan hebben zeker wanneer de overweging er is om de volledige operaties te laten uitvoeren. Waarbij de geslachten verandert zullen worden. Deze ingreep is niet voor iedereen weggelegd derhalve zullen niet alle transgenders 100% van het andere geslacht worden. Met toiletten zullen zij in ieder geval niet aangekeken worden op het feit dat zij gebruik maken van het ‘verkeerde’ toilet. Wellicht een initiatief dat doorgevoerd zal moeten gaan worden in meer landen, gezien transgender iets is wat steeds vaker naar buiten komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *