Steeds meer mensen bestellen online

Alhoewel je dit waarschijnlijk wel vaker voorbij hebt zien komen, is het nog steeds een feit dat het aantal verkopen via het internet nog steeds in een stijgende lijn zit. Dit komt met name omdat we uit de economische crisis zijn en mensen langzamerhand steeds meer beginnen te kopen.

Waarom online bestellen?

Er zitten volgens een onderzoek een aantal voordelen aan het bestellen van online kleding en andere artikelen. De eerste reden is dat het een stuk voordeliger is; dit komt omdat de meeste webshops heel veel kleding of andere producten in één keer bestellen, waardoor ze de producten op basis van schaalvoordelen voordeliger kunnen bestellen.

Andere voordelen zijn:

 • sneller geleverd
 • kost je minder tijd
 • meer keus
online winkelen

online winkelen

Naast de prijs zitten er nog meer voordelen aan het bestellen van producten online. Zo zal je merken dat online shoppen je minder tijd kost. Dit komt omdat je alleen maar een internetwebsite hoeft te openen en niet naar de stad hoeft te rijden. De meeste webshops leveren hun producten binnen 24 uur, waardoor je zeker weet dat je de verschillende artikelen snel in huis hebt.

webshops

Tip – wij zijn gek op het uitdelen van tips. Wist je dat je hm kortingscode kunt krijgen door op de link te klikken? Dit kan jou helpen om een hoop kosten te besparen.

Een ander voordeel is dat je via het internet meer keus hebt. In de winkels kunnen ze toch een beperktere voorraad aanhouden, omdat ze hier niet meer ruimte hebben. De webshops hebben meestal een grotere opslagplaats; wat het mogelijk maakt om online verschillende producten te bestellen. Dit allemaal zorgt ervoor dat je online uit meerdere varianten van producten kunt kiezen.

Ook kun je er voor kiezen om spullen uit het buitenland te bestellen. Dit doen steeds meer mensen. Wel moet je weten dat je vaak invoerbelasting moet betalen om de spullen thuis te krijgen, omdat er ook belasting over betaalt moet worden.

8 Comments

 1. Rinus Pelikaan /

  Sinds ik in aanraking ben gekomen met online winkelen, doe ik niet anders meer. De keuze is enorm en er is vaak een flinke voorraad. Daarnaast wordt alles snel geleverd. Het grootste voordeel is dat je makkelijk ziet of je korting kunt krijgen. Dit komt online namelijk regelmatig voor.

 2. Lotte W. /

  Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder online winkelen. Ben in het dagelijks leven namelijk erg druk en heb daardoor geen tijd om naar de winkel te gaan. Op het internet bestel ik vaak snel een aantal dingen en deze heb ik dan de volgende dag al in huis. Past het niet? Dan stuur ik het gewoon terug.

 3. Erna Zwaan /

  Laatst geprobeerd om online wat te kopen, maar ik kwam er maar niet uit. Heb dit nog nooit eerder gedaan en ben ook al behoorlijk oud (73). Het is daardoor een stuk lastiger te begrijpen voor mij. Ik houd het dan toch maar bij het kopen in een ‘fysieke’ winkel.

 4. Wilfred E. /

  Online winkelen is de laatste jaren geëxplodeerd. Het is inderdaad hartstikke makkelijk, maar ik vraag me af of het wenselijk is. Als de trend doorzet, gaan nog meer winkels hun deuren sluiten. Zonde als je het mij vraagt. In plaatsen met veel winkels heeft dit ook nadelige gevolgen voor de horeca. Deze moeten in dat geval misschien ook wel hun deuren sluiten.

 5. Michelle Opstal /

  Wauw, ik zit dit artikel toch wel met enige verbazing te lezen. Jullie doen net alsof het nieuw is dat steeds meer mensen online kopen. Volgens mij is die trend een aantal jaar geleden al ingezet, of heb ik dat mis? Ik vraag mij dan ook af wat hier nou zo bijzonder aan is. Kan iemand mij dat misschien vertellen?

 6. H. Hendriks /

  Online shoppen is de laatste jaren inderdaad ongekend populair geworden. Veel mensen zien dit als een positieve ontwikkeling, maar dit geldt niet voor mij. Heb zelf namelijk een kledingwinkel in een klein dorp en het kost me bakken met omzet. Hoop dat ik mijn winkel nog een tijdje open kan houden, maar ben er wel behoorlijk angstig voor.

 7. Marlise Echtgenote /

  Ik doe tegenwoordig eigenlijk al mijn aankopen via het internet. Dit komt voornamelijk doordat je er niet of nauwelijks tijd aan kwijt bent. Je kunt zelfs al winkelen wanneer je maar een kwartier de tijd hebt. Bovendien is het een stuk makkelijker om korting te zoeken. Veel webshops geven bijvoorbeeld korting op kleding. Online shoppen scheelt je dus niet alleen tijd, maar ook nog eens (veel) geld!

 8. Ans Weevers /

  Sinds het begin van het online shoppen bestel ik eigenlijk alles al op het internet. Ben sowieso druk met mijn werk, waardoor er niet of nauwelijks tijd over blijft om naar (kleding)winkels te gaan. Ik vind online shoppen daarnaast ook gewoon ontzettend makkelijk. Je selecteert een aantal producten, rekent af en vervolgens wordt alles aan huis afgeleverd. En als het niet past kun je het vaak ook nog gratis terugsturen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *